Jarní výprodej skladových užitkových vozů Citroën se skladovým bonusem až 70 000,- Kč

Jarní výprodej skladových užitkových vozů Citroën se skladovým bonusem až 70 000,- Kč

x
DS PERFORMANCE 8. sezóna Formule-E

DS PERFORMANCE 8. sezóna Formule-E

6 minut čtení, Naposledy aktualizováno: 26. 10. 2023


DS PERFORMANCE VSTUPUJE DO 8. SEZONY FORMULE E!

  • DS Performance, závodní divize společnosti DS Automobiles, začíná osmou sezónu v mistrovství světa ABB FIA Formula E.
  • Divize, která byla založena za účelem vstupu značky do 2. sezóny 100% elektrického seriálu, se věnuje vývoji hnacího ústrojí pro monoposty DS E-TENSE FE.
  • V letech 2019 a 2020 vybojovala divize DS Performance titul pro jezdce i týmy a v 9. sezóně, která startuje 14. ledna v Mexiku, bude chtít získat své trofeje zpět.

Devátá sezóna šampionátu ABB FIA Formula E odstartuje v sobotu 14. ledna na okruhu v Mexico City. Jedná se o klíčový okamžik, který bude znamenat začátek éry Gen3. Na start se poprvé postaví výkonnější, efektivnější a lehčí monopost.

Divize DS Performance, která se šampionátu účastní od jeho otevření pro konstruktéry (2. sezóna), tak vstoupí do své osmé sezóny seriálu 100% elektrických vozů. Jedná se o dlouhodobý závazek, který odráží touhu rozvíjet přenos technologií a připravovat se na mobilitu zítřka. Závodní divize francouzské značky, která vznikla současně se samotnou společností DS Automobiles (2014) v rámci strategie elektrifikace, má na svém kontě působivou bilanci pódiových umístění a vítězství v mistrovství světa ABB FIA Formula E – dva dvojnásobné tituly, 15 vítězství, 44 pódiových umístění a 21 pole position.

Klíčové údaje od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 89 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 15 vítězství
  • 44 pódiových umístění
  • 22 pole position

Závodní divize společnosti DS Automobiles se z organizace v režimu start-upu proměnila ve skutečné „komando“, které se plně věnuje programu FE a je schopno dostat DS na vrchol a porazit nejprestižnější výrobce na světě. Je to tým mužů a žen zapálených pro motoristický sport ve službách společnosti DS Automobiles, jehož hlavním zájmem je přenos technologií.

V tomto duchu přenosu technologií ze závodní dráhy na silnici je prototyp DS E-TENSE PERFORMANCE vyvinutý společností DS Performance mimořádně účinným článkem v procesu výzkumu a vývoje. Je vybaven dvěma motory Formule E a představuje velmi výkonnou laboratoř, která umožňuje testování a zkoušení mnoha komponent, které by měly být využity v budoucí sériové výrobě. Testování za plných provozních podmínek umožňuje společnosti DS nalézat řešení, díky nimž budou díly spolehlivější a náklady na jejich výrobu budou nižší.

Díky nashromážděným zkušenostem divize DS Performance stojí společnost DS Automobiles v čele elektrifikace a každý z jejích modelů (Nová DS 3, DS 4, Nová DS 7 a DS 9) je nabízen v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí společnost DS Automobiles jak 100% elektrické motory, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol.

Nejvýkonnější vozy DS Automobiles „Performance“, jako je DS 9 E-TENSE 4×4 360 a Nová DS 7 E-TENSE 4×4 360, využívají koncepce a architektury pohonných jednotek přímo odvozených z Formule E. Tyto „sporťáky“, navržené v rámci specifické divize Stellantis Motorsport a v přímém propojení s inženýry DS Performance, přenášejí zážitek z jízdy ve Formuli E.  Tato synergie přináší zákazníkům společnosti DS Automobiles zcela konkrétní prospěch.

Od roku 2024 budou všechny nové modely DS 100% elektrické. Zapojení značky do Formule E je proto zásadnější než kdykoli předtím. V letošní 9. sezóně je cíl DS Performance jasný: získat s novým partnerem PENSKE AUTOSPORT zpět své tituly.

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely nová DS 3, DS 4, nová DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 400 showroomů DS STORE.

PENSKE Autosport

PENSKE AUTOSPORT je americká závodní stáj, kterou v roce 2007 založil Jay Penske. Tým sídlí v Los Angeles v Kalifornii, která je největším trhem s elektromobily na světě.

Po mnoha úspěšných letech závodění v IndyCar (2007–2014) se tým s nadšením pustil do přechodu na elektromobilitu a stal se jedním ze zakládajících týmů mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Mottem týmu je latinská věta „E Pluribus Unum“, tedy „V jednotě je síla“.

Přišel Vám článek užitečný?